Klubmesterskab 20

KLUBMESTERSKAB

I HURTIGSKAK 2020

SPILLEDATOER:


Tirsdag d. 29. oktober kl. 19 - 2 runder

  • med plads til afbudsparti

Tirsdag d. 19. november kl. 19 - 2 runder

  • med plads til afbudsparti

Tirsdag d. 28. januar kl. 19 - 3 runder

Tirsdag d. 11. februar kl. 19

  • afbudspartier

Tirsdag d. 3. marts kl. 19 - 2 runder

  • med plads til afbudsparti

Tirsdag d. 21. april kl. 19 - 2 runder

  • med plads til afbudsparti

Klubbens kun 2. officielle klubmesterskab i hurtigskak er hermed løbet af stablen. Denne gang spiller vi kun en enkelt runde alle-mod-alle, og med 12 af klubbens medlemmer som deltagere giver det 11 runder over 5 tirsdage spredt over sæsonen.


Der spilles med 30 minutter pr. spiller pr. parti, og vi spiller 2-3 runder på en aften. Alle spillede partier rates som hurtigskak. Der vil være mulighed for at indhente ikke spillede partier på alle almindelige aftener, hvis der er tid til overs, og modstanderen er indforstået. Man kan også snuppe et parti mere, på de aftener, hvor der kun er planlagt 2 runder.


Ude til højre er der en oversigt over datoerne, der også kan ses i årsplanen, samt hvor mange runder, der spilles den pågældende aften. På turneringsskemaet kan I se rækkefølgen af modstanderne, og så kan de skarpeste af jer nok selv regne ud, hvem I skal møde hvornår. Ellers er turneringstavlen, der hænger i klubben, mere detaljeret.


Hvis vi kigger på årets felt, må man umiddelbart tænke, at der er 3 favoritter til titlen i år. Michael, der er forsvarende mester, Sigurd og Jens. Formmæssigt ville undertegnede nok sætte sine penge på Michael, der er noget mere stabil i sine resultater end de 2 andre. Men det er jo hurtigskak, så mange ting kan ske, og overraskelser kan nemt ske, når der ikke er tid til de store strategiske overvejelser.


1.-2. runde:

Overraskelserne i turneringens første 2 runder kan udelukkende tilskrives én enkelt spiller - undertegnede! I første runde brillerede jeg med at måtte afgive en remis til Jan, der ellers var nede med  2 bønder. Men Jan pressede ufortrødent på på kongefløjen med et bondeangreb, som jeg ikke havde tid til at analysere grundigt nok. For sent gik det op for mig, at jeg ved at tage h-bonden gik ind i en evigskak, som Jan ganske usportsligt, uretfærdigt, egoistisk og uden nogen fornemmelse for hans materialemæssige underlegenhed benyttede sig af 😩😉.

I 2. runde blev jeg derefter rundbarberet af Morten, der var ganske uanfægtet af ratingforskelle, pli, sportsmanship og andre dyder, der kunne plædere for lidt mere anstændig ageren overfor en seriøs kandidat til årets titel...👿


Resten af kampene gav ingen overraskelser overhovedet, selvom Michael måtte kæmpe en del med Peder, før pointet blev hevet hjem. Michael var ellers komfortabelt foran med en officer og 1 bonde, men pludselig var Peder i angreb og fik officeren tilbage, og så var han inde i kampen igen. Men desværre forgæves... Det kunne ellers have været lidt sjovt, hvis overraskelserne var blevet spredt lidt mere ud...😒


- Sigurd


3.-4. runde:

Lad os starte med at få tilfredsstillet Franks ego...😉 Ja - han stod for aftenens store overraskelse, da han vandt over Knud Ole. Faktisk var han så meget i hopla, at han også var foran med en officer mod Henning M. i dagens 2. runde, men Frank var åbenbart fuldt ud tilfreds med den ene skalp, så han smed sejren væk, og rutinen sejrede til sidst.


Ellers var det en lidt tynd omgang, da der var 2 afbud denne aften, så der var nogle, der kun fik spillet et enkelt parti. Morten fik dog spillet 3 og vandt dem allesammen og er dermed i spidsen af turneringen med maksimum lige nu. Men med 5 hængepartier, der involverer flere af favoritterne, er det måske nok en stakket frist.


- Sigurd


5.-7. runde:

En særdeles tynd omgang, da 2.-holdet spillede hjemmekamp samme dag, og der derudover var en del afbud. Der blev samlet spillet 3 partier ud af de 18 planlagte! Og så et enkelt udsat parti. Det rykkede jo ikke rigtig noget i stillingen...

Der er derfor indført en ekstra spilledag.


Afbudsrunder:

Og så blev der indhentet partier til den helt store guldmedalje. Efter dagens kampe mangler der kun et enkelt parti mellem Michael og Flemming. Jan er trukket ud af turneringen pga. sygdom.


Om selve skakken er der ikke så meget at sige. Der skete ingen store overraskelser, bortset fra at Jens tabte til Svend Aage. Lige nu fører Morten med 6/7, mens Sigurd har 5/6, da hans ½ point mod Jan annulleres. Michael har 4½/5, altså med en kamp færre. Der tegner sig et billede af et opgør mellem disse 3, men der er jo stadig 4 runder tilbage.


8.-9. runde:

Her i næstsidste omgang af klubmesterskabet var der et spændende topopgør mellem Morten og Michael. Det vandt Michael, og han kan nu selv afgøre klubmesterskabet. Han skal "bare" lige vinde over Knud Ole og Sigurd. Sidstnævnte kan med sejr over Michael i allersidste runde fremtvinge en omkamp. Så spænding til det sidste!


Sigurd bukkede ellers ½ point mod Jens, da han ikke fandt en rimelig nem gevinst i slutspillet og derfor blev udfusket af Jens. 


Franz havde en rigtig god dag, da han vandt begge sine kampe mod Flemming og Peder. Dermed har han scoret langt over forventet.


Så status inden sidste omgang er, at Michael er på sejrskurs, men kan indhentes af Sigurd, hvis Michael taber topopgøret i sidste runde. Dette vil udløse en omkamp om titlen. Morten har en teoretisk chance for at vinde, men er afhængig af, at Henning M. vinder over Sigurd, og Michael taber til både Knud Ole og Sigurd.


10.-11. runde:

Efter næsten ½ års ventetid var der nu mulighed for at få afviklet de sidste 2 runder af mesterskabet, der jo blev udskudt pga. Coronaen. Men mange af deltagerne dukkede desværre ikke op - kun 2 med afbud. Så faktisk blev der kun spillet 3 partier, mens resten blev vundet uden kampe.


Sigurd vandt først over Henning M., og så var der lagt op til topopgør mellem Sigurd og Michael. Michael var foran med ½ point, så Sigurd var tvunget til at vinde. Desværre var det ikke særlig svært for Michael at vinde. Sigurd overså/undervurderede et stormløb mod hans kongestilling. Dermed genvandt Michael sit klubmesterskab og sidder også efter denne sæson tungt på alle titlerne - eller begge titlerne, for lynskakken blev jo aflyst.


I det 3. parti vandt Frank over Flemming.