Klubmesterskab

Klubmesterskab 2023/24

Velkommen til klubmesterskabet 2023/24.


Så er vi klar til årets klubmesterskab. Igen i år er det et fælles klubmesterskab med Nyk. F. Skakklub, så der skal findes 2 klubmestre - 1 for hver klub. Oprindeligt var det meningen, at der skulle spilles i en stor gruppe efter schweizer-systemet, men et sidste øjebliks flertalsønske blandt deltagerne ved sidste runde i Banke Rust har ændret turneringsformen til én 8-mands gruppe med de 8 stærkeste spillere, hvor klubmestrene så skal findes, og én Monrad-gruppe med de resterende 10 spillere.


Et kig i krystalkuglen bør jo ratingmæssigt placere klubmesterskabet for SLS hos enten Michael eller Sigurd. Michael kommer med et friskt selvtillidsboost efter en flot turnering i Odense, mens Sigurd ikke har fået banket rust af efter sommerpausen. På den anden side har Jens lige vundet Banke Rust med 5/5, så han er også i hopla. Og når det kommer til stykket, kan alle nok snuble over alle i denne gruppe.


Husk at spillestedet for de ordinære runder er på Skovalléen 32A i Nykøbing. Udsatte partier spilles i SLS's lokaler i Kettinge.

Referat af 1. runde

Så blev lokalerne på Skovalléen indviet og afprøvet. Desværre ikke med fuldt fremmøde, idet 3 spillere fra gruppe 2 havde afbud - de 2 af dem parret indbyrdes. Ydermere havde Jakob Bjerregaard på dagen valgt at trække sig fra turneringen, så gruppe 1 spiller derfor fremadrettet med oversidder. Ikke den bedste start på turneringen.


En enkelt overraskelse indtraf, da Willy med rigtig godt spil udmanøvrerede undertegnede - den forsvarende klubmester fra SLS. Jeg spillede ganske enkelt ikke særlig godt og lavede flere dårlige træk. Willy derimod spillede stort set fejlfrit, og det er rimelig svært at hamle op med. Et efterfølgende tjek i arkiverne afslørede, at Willy vist er min onde ånd. Den står nu 3½-½ i hans favør...


Jens var tæt på at overraske mod Michael, og det fortæller han om her:

Diagram 1

"I 24. træk kunne jeg bibeholde balancen i partiet (diagram 1) ved at spille Lf8. Jeg havde set noget andet, og spiller derfor forkert. Surt nok, Lf8 er temmelig nærliggende.

Diagram 2

Men tidligt i partiet var der faktisk en stilling, som er mere interessant (diagram 2).

Det viser sig, at sort har fordel ud af at slå på f5 med løberen!

Det turde jeg jo ikke...

Efter 7.-, Lxf5 8.Lxb7,Sbd7 9. Lxa8, Dxa8, ser verden pludselig sådan ud (diagram 3):

Fritz vurderer stillingen til Sort fordel, og hvis man studerer det hele lidt, kan man overbevise sig om sorts fordel. Det handler om udvikling, diagonaler og tårnlinje.

Det står 6-1 i udvikling. Bd3 falder snart, og ud over diagonalen a8-h1 er diagonalen g7-a1 samt den snart åbne f-linje er rigtig væmmelige for hvid." -Jens P.

Diagram 3


Henning vandt forholdsvis komfortabelt over Flemming Larsen.


Der var ingen overraskelser i gruppe 2, og jeg så ikke rigtigt, hvad der skete i de partier. Men her mangler i skrivende stund, som tidligere skrevet, 2 partier at blive spillet.


- Sigurd

Referat af 2. runde

Runden ramt af et enkelt afbud i gruppe 2. Jon spiller mod Niels-Peder næste tirsdag, hvor Jan og Morten også får spillet deres afbudsparti fra 1. runde.


I gruppe 2 blev det til 3 favoritsejre, mens John trak sig ud af det mest jævnbyrdige opgør i gruppen med en sejr over Svend Aage efter et langt parti.


I gruppe 1 måtte Michael overraskende af med ½ point til Flemming L. Det kneb med tiden til sidst, og Flemming fandt en evigskak med dronning og springer mod Michaels 2 tårne og en overvægt af bønder.

Sigurd måtte også af med en ½ til Henning A. Sigurd var tættest på en smal sejr, men fordelen var ikke mere end max. +2, og det hele ebbede ud i en remis, som Sigurd var lidt længe om at erkende.


Jens tabte til fremadstormende Anders, og det har han selv fortalt om: "Efter et parti præget af et solidt hvidt pres, er vi nået til sorts 20. træk.

Indtil nu har jeg holdt balancen, men trækket 20.-, Ka8 er en grov fejl. Sort ville have reddet sig med Ka7. Det fratager hvid muligheden for at give skak med springeren efter diverse slag (f.eks. 21. Dxd8+, Txd8 22. Sc7+ - red.), og åbner sorts mulighed for at spille Tc8."


- Sigurd

Referat af 3. runde


Referat af 4. runde


Referat af 5. runde


Referat af 6. runde


Referat af 7. runde


LINKS

SPILLEDATOER

Tirsdag 31/10 2023 kl. 19.00

Tirsdag 21/11 2023 kl. 19.00

Tirsdag 5/12 2023 kl. 19.00

Tirsdag 19/12 2023 kl. 19.00

Tirsdag 2/1 2024 kl. 19.00

Tirsdag 9/1 2024 kl. 19.00

Tirsdag 23/1 2024 kl. 19.00

AFBUD

Afbud skal meddeles både dommer

Sigurd Marthendal 93 95 79 63

og modstanderen senest kl. 17 på spilledagen. Afbud efter dette tidspunkt regnes som udeblivelse, altså som et ratet tabsparti. Det er afbudsgivers ansvar at aftale ny spilledag med modstanderen.


Afbud 1. runde

Jan Andersen og Morten Nielsen - spiller 29/11 i Kettinge.

Flemming Simonsen - spiller mod John d. 7/11 i Kettinge.


Afbud 2. runde

Jon Kristmundsson - spiller mod Niels Peder 29/11 i Kettinge.


Afbud 3. runde


Afbud 4. runde


Afbud 5. runde


Afbud 6. runde


Afbud 7. runde


DOMMERE

Hoveddommer: Sigurd Marthendal

Dommer: Jens P. Petersen

ARKIV