Sæson 2015-16 3

Sæson 2015/16 - 3.-holdet i C-rækkken
Turneringsskemaet med resultater ses her.


1. runde - tirsdag d. 27/10-15 på hjemmebane:


SLS 3 - Præstø 4:  3-1


Præstø havde været så venlige at bytte ude/hjemme-kampe, så SLS havde mulighed for at stille hold. Så de fik gratis kaffe, kage og sodavand som tak. Så var det sådan set også slut med gavmildheden fra vores spilleres side. SLS stillede med Lars, Svend Aage, Franz og Frank i nævnte rækkefølge.


Allerede efter godt 10 minutter havde Frank vundet et parti på 31 træk!!! - 1-0. De 3 andre partier foregik i et lidt mere adstadigt tempo. Efter 1½ time strakte Svend Aages modstander våben. Svend Aage havde spillet meget disciplineret og rutineret og havde til sidst næsten ikke andet end gevinsttræk at vælge mellem - 2-0


I mellemtiden havde Lars og hans modstander fundet ud af, at man godt måtte slå brikkerne. I 1 1/2 time blev der ikke slået en eneste brik, men så tog det lidt mere fart. Franz tabte desværre. Det kan anbefales Franz at bruge tid på en rokade næste gang. Franz' konge blev simpelthen fanget midt i det hele - 2-1.


Til sidst vandt Lars, og sejren på 3-1 var en realitet. Men Præstø fik da gratis kaffe.


Sigurd.


2. runde - onsdag d. 11/11-15 i Maribo:


Maribo 4 - SLS 3:  1-3


Svend Åge spillede mod Magnus, en ung spiller, så det gik vel som Svend Åge plejer 1-0.


Finn kom i slutspil mod Camilla med tårn mod løber og 2 eller flere bønder mere 2-0.


Lars var igang med et lovende konge angreb, hvor han desværre fik taget et defensivt løber træk med det resultat, at partiet vendte totalt - meget uheldigt 2-1.


Jeg satte min dronning på et nødvendigt flugtfelt til min løber, elendigt spil der kostede 2 til 3 bønder. Ca. 10 træk senere vandt jeg dog en springer, så slutspillet var 4 bønder + tårn og springer mod 6 bønder og tårn. Min modstander var dog så venlig at begå alle mulige fejl i slutspillet, og så er det jo nemt nok. 3-1.


Peder Skotte.


3. runde - tirsdag d. 24/11-15 på hjemmebane:


SLS 3 - Faxe 3:  1½-2½ (live dækning)


Foreløbigt topopgør i C-rækken. Kun ét enkelt matchpoint skilte de 2 hold i toppen. Der var nogle afbud på vores hold, men så er det jo godt, vi har dygtige reserver at tage af.. Det viste sig, at Faxe også var ramt på tilsvarende måde. SLS 3 stillede med Lars, Svend Aage, Franz og Frank i nævnte rækkefølge.


Frank startede som lyn og torden, selvom undertegnede havde sagt til ham, at 1:30 på uret ikke betød 1 minut og 30 sekunder! Nogle gang går det godt for Frank med denne taktik (eller hvad vi nu skal kalde det), men denne gang betød det, at han kom bagud med 2 officerer ret hurtigt.


Til gengæld så det godt ud for Svend Aage, der inden den første time var gået var foran med en officer og en bonde. Franz var bagud med det tilsvarende. Et godt råd til Franz: "Brug tid på rokaden".


Som den første måtte Frank strække våben, men først efter at have brugt hele 45 minutter! De 41 af dem var desværre først efter, at det var gået galt. Imens var Franz stille og roligt ved at blive nedspillet. Svend Aage var stadig komfortabelt foran, og Lars havde nu fået lyst til at ofre sig igennem modstanderens stilling!


Efter godt 2 timer måtte Franz give op, mens Lars' offer havde givet pote: Løber og tårn i bytte for dronning og 2 bønder! Svend Aage holdt stadig fast i føringen og udbyggede den endda, og til sidst gav hans modstander op.


Som sidste mand kæmpede Lars for det uafgjorte resultat og en fastholdelse i 1. pladsen, men tiden begyndte at spille en rolle. Det må konstateres, at Lars ikke har lynskak som sin spidskompetence, men heldigvis enedes parterne om remis, inden Lars' ur løb tør for tid.


Sigurd - Eurosports udsendte medarbejder.


 


4. runde - mandag d. 18/1-16 i Præstø:


Præstø 4 - SLS 3:  ½-3½


Ligeså dårligt, det går for vores 2.-hold, ligeså godt går det for 3.-holdet, der jo faktisk kæmper om oprykning. Den oprykning kom holdet et skridt nærmere med en storsejr over Præstø.


Franz, Svend Aage og Finn vandt deres kampe og Peder fik hevet en remis hjem på 1.-brættet. Svend Aage har faktisk indtil nu vundet alle sine kampe, så det bliver spændende at se ved sæsonslut, om han får fuldt hus.


Et egentlig referat mangler...


Sigurd.


 


5. runde - tirsdag d. 2/2-16 på hjemmebane:


SLS 3 - Maribo 4:  2½-1½


Maribo stillede med 2 unge spillere - rart at se nye unge spillere. Svend Åge mod Mathias - en spiller, der så alle de små fælder som Svend Åge lagde for ham, dog mangler denne unge mand nok det samlede overblik. Svend Åge måtte arbejde grundigt og længe for pointet.


Finn mødte Magnus, som effektivt og hurtigt vandt en bonde, så var der et stort arbejde før Finn fik hevet pointet hjem i et interessant slutspil. Undertegnede mødte Camilla, der tidligt spillede en springer til a5. Den burde stå dårligt, hvis det ikke var fordi spillet altså lige foregik i b, c og d linierne tæt på. Det var tæt på at koste dyrt, men jeg fik fremtvunget et dronningebytte med remis tilbud i en meget låst stilling - 2½-½.


Lars mod Bøje var et af Lars' solide partier, der længe lignede et muligt point. Man skal dog lige huske at se sin modstanders mulige mat i to træk. Meget uheldigt. Slutresultatet  2 ½ - 1 ½


Peder.


 


6. (og sidste) runde - tirsdag d. 1/3-16:


Faxe 3 - SLS 3:   1½ - 2½


Vi havde fornøjelsen af at arrangere sidste runde i C-rækken. Det er ikke den store opgave, når der kun er fire 4-mands hold. De fylder jo ikke mere, end når 1.-holdet spiller på hjemmebane. Med i kampen var 2 juniorer - 1 fra Maribo og 1 fra Faxe - og det skulle deres holdkammerater senere blive glade for. Tillige var der nu samlet hele 2 kvindelige spillere i samme lokale - Camilla fra Maribo og Lis fra Præstø, og det er jo heller ikke ligefrem hverdagskost.


Vores 3.-hold spillede mod deres nærmeste konkurrenter fra Faxe for at vinde C-rækken, og for at nå dette mål krævedes 2 point - altså mindst uafgjort. Maribo og Præstø var inden sidste runde blevet koblet af topstriden, så de måtte nøjes med at spille om 3.-4. pladsen.


Finn var den første, der blev færdig. Han stod ikke specielt godt, men blev alligevel enig om remis med sin modstander. I Peders kamp måtte dommeren i aktion, da Peders modstander overså, at han stod i skak og rykkede et tårn. Dette var jo ulovligt træk og skulle gøres om, men efter reglen om rørt brik, var det tårnet, der skulle rykkes, og det kostede modstanderen tårnet i en ellers lige stilling. Så gad han ikke mere.


Nu skulle Lars og Svend Aage "bare" hive ½ point mere hjem, så ville oprykningen være sikret. Lars havde som så ofte før fået sig en meget lukket stilling, men det er måske de stillinger, der passer Lars bedst. Denne gang passede det ham i hver fald rigtig godt, for han fik stablet et solidt angreb på benene lige ned i modstanderens kongestilling, og det gav pote.


Så var sejren jo sikret, men Svend Aage kæmpede videre. Han havde også muligheden for at komme igennem holdturneringen med 6/6, hvilket ville være en utrolig flot præstation. Men det var Faxes juniorspiller, han var oppe imod, og han kæmpede super godt, samtidig med, at Svend Aage så lidt træt ud. Til slut overså Svend Aage en gaffel, der kostede en officer, og så var det parti tabt.


I kampen om 3.-4. pladsen overhalede Præstø Maribo med en storsejr på 3½-½, og også her var det en juniorspiller, der reddede Maribo fra den totale ydmygelse.


Tillykke til vores 3.-hold med den flotte 1. plads og oprykningen til B-rækken næste år.


Sigurd.