L-F Mesterskabet 24

LOLLAND-FALSTER MESTERSKABET 2024

Årets LF-mesterskab spilles i tre grupper. Fra den kommende Guldborgsund Skakklub deltager vi 6 mand: Erik, Benjamin, Knud-Ole, Svend Aage, Anders og jeg. Vi udgør således 1/3 af deltagerantallet. Og det må siges at være fint.


Det nye i årets turnering er de regulerede ratingtal. hvilket har bragt min status helt op på 1863. Det betyder desværre ikke, at jeg er blevet en bedre skakspiller😊

Det skal vi lige vænne os til. Indbyrdes i jævnbyrdige grupper ændrer det jo ikke noget, men når jeg igen i år bliver sat i en stærk gruppe, stiger min forventede score. Og i forvejen er det ikke nemt at lave point i det selskab!

1. runde


Første rundes parti mod Svend-Erik var således definerende for succes eller fiasko. Det var den eneste ”sådan nogenlunde chance” for point. Jeg har vundet de sidste par gange, men set over alle vores indbyrdes opgør har Svend-Erik overhånden.


I stillingen har jeg netop stjålet tårnet på h1, og har spillet dronningen tilbage til d5, for at undgå matten på d7.

Ganske veltilfreds sætter jeg mig til rette og venter på, at Svend-Erik opgiver. Han spiller så Db2 og taber også løberen efter Dc5+.

Partiet slutter kort efter, efter endnu en grov fejl af hvid.

Men, men, men...

Hvid trækker og sætter mat i 13 træk! Hvis man funderer lidt over stillingen kan vi godt se, at sort står elendigt, men derfra og til at finde matten er der langt. Især når man lige har tabt et tårn.

Matten begynder med 26. Dc3. Hvid kan også spille 26. Df4. Så varer det et par træk længere...Det er selvfølgelig Da2+, som forstyrrer hvids regnestykke, men det rækker bare ikke.

Sådan noget kan kun computeren se. Så jeg har bogført mit point.

Men rimeligt er det ikke.

- Jens P.

Skrevet af:

Jens Peter Petersen

2. runde


I anden runde mod Henning Nielsen havde jeg ikke andre ambitioner end at gøre en god figur ( dvs. ikke dumme mig alt for meget😊)

Det lykkedes indtil 16. træk, hvor jeg af frygt for Lh3 og Df3 – eller omvendt - spillede forkert. Jeg ville dække på f3 med 17. c4. Det duer ikke.

Det holder partiet fint nok at spille 16. Dxc6, og efterfølgende e5, som det ses i sidevarianten.

Jeg så ikke de andres partier, da jeg gerne ville hurtigt hjem og hvile min ømme kæbe efter dagens tandlægebesøg....😊

-Jens P.