SLS Open

SLS Open 2023

Velkommen til den 11. udgave af SLS Open. Vi er i år 15 deltagere, hvilket betyder, at gruppe 1 spiller med 7 deltagere og dermed sidder deltagerne i denne gruppe over på skift. Vi havde da gerne set et højere deltagertal, og det er lidt langt fra rekorden på 28 fra 2016/17. Men jeg er sikker på, at vi 15 nok skal få nogle hyggelige timer i hinandens selskab henover skakbrætterne. Det bliver rimelig overskueligt med to alle-mod-alle grupper, så der er god chance for at planlægge i tilfælde af afbud.


Et kig i krystalkuglen må give favoritværdigheden til Henning A. og Sigurd i gruppe 1. Faktisk skal de begge have mindst 5 point af 6 mulige for ikke at tabe rating, og det bliver nok svært... Men der er jo kommet et par nye spillere i feltet, som vi ikke har set i denne turnering før. Dels er der Brian, som er ved at spille sig varm, og så er der jokeren - Anders M. Jensen fra Nykøbing Skakklub, et voldsomt fremadstormende talent, der på et tidspunkt nok overhaler os allesammen indenom. Om det bliver i denne turnering, vil vise sig.


I gruppe 2 bliver det svært at pege på en favorit. John Jeppesen er tilbage i klubben og kunne være et bud, men han skal nok finde grovfilen frem og lægge sin venlige remistrang lidt på hylden, hvis han skal til tops. Og så er der de gamle kendinge; vores egne Jon og Svend Aage og så Henning Jakobsen fra Maribo. Og så er Erik Risom tilbage ved skakbrættet efter 20 års pause, og mon ikke han er ved at få banket rusten af efterhånden.


God turnering til alle.


- Sigurd

Referat af 1. runde

I gruppe 1 var det store remisdag - næsten. Men begge remispartier var kampremiser. Jan kom bagud med en bonde mod Knud Ole, men formåede at holde stillingen til en remis som aftenens sidst afsluttede parti. Inden da havde Jens og Henning også delt i porten efter et ret spændende parti, som Jens burde have vundet. Det har han selv fortalt om her:


"Den gode nyhed er at Grand Prix angrebet i siciliansk virker! Desværre rakte evnerne ikke til at lukke partiet ned.

Første chance kom efter sorts 20. -, Ld4 (diagrammet til venstre)


Det rigtige træk er naturligvis 21. exd6, men jeg havde set mig blind på en anden løsning og slår på f7 med tårnet.

Derved kom stillingen til højre, og jeg fremturer med TxT, ud fra den ide, at når Henning slår igen med dronningen, kan jeg spille Lxg6.

Henning slår naturligvis igen med kongen, og så er hvids fordel væk. I diagrammet fastholder hvid fordelen ved at spille Lxg6.


Efter yderligere en halv snes træk, tilbød Henning remis. Henning kunne nok vinde, men havde kun lidt tid tilbage til slutspillet".

Det sidste parti i gruppen gav et helt point til Sigurd, da han vandt over Brian.


I gruppe 2 vandt Svend Aage det første topopgør, da John satte en officer i slag. Det gjorde Erik også mod Henning Jakobsen, men det var med vilje - også kaldet et offer... - og han vandt partiet kort efter. Vores tidligere klubkammerat Frank Simonsen er på besøg fra Holbæk i denne turnering, og han vandt over Benjamin, efter at Benjamin havde tilbudt remis i træk 6 - dette vakte lidt morskab i lokalet, da de fleste af os dårligt var kommet i gang med partiet. Men senere vandt Frank altså med en efter hans eget udsagn "dejlig springermat". Hans far Flemming tabte forventet til Jon.


- Sigurd

Referat af 2. runde

Selvom vi ved, at Brian kommer lidt for sent p.g.a. arbejde, syntes undertegnede, at det nok var senere, end det plejer. Et eftersyn på mobilen viste en besked fra Brian om, at han ikke kunne nå at komme, fordi hunden var stukket af.

Tilbage og meddele modstanderen Anders dette. Point til Anders og pakke spillet ned, hvorefter Brian dukker op - hunden fundet og afsted til skak. Brians sms nr. 2, som meddelte dette, kom ikke frem i tide.

Anders ville dog gerne spille, og uret blev stillet med 40 minutter mindre til Brian. I slutningen af partiet afslog Anders et remistilbud og tabte kort efter. Det var noget omskifteligt alt sammen.


Sigurd lavede et fint offer mod Jan og vandt partiet, som var Skandinavisk, hvor Jan for en gangs skyld ikke spillede gambitten.


Selv havde jeg et fint initiativ mod Knud-Ole, og det gik da også som jeg synes det burde😊Se selv nedenfor.


I gruppe to vandt John over Erik, Frank og Henning J. spillede remis, Jon vandt over Benjamin og Svend Aage over Flemming.

- Jens P.

Referat af 3. runde

"Det havde du ikke fortjent at vinde!" Og fuldstændig korrekt - undertegnede havde ikke fortjent at vinde over Jens som partiet udviklede sig. Men det var "kun" i en kort periode midt i partiet. Resten var under kontrol. Men det kan læseren selv bedømme ved at kigge partiet igennem nedenfor. 

Det lykkedes igen Knud Ole at tage point fra Henning - denne gang ½ point. Henning har ret - Knud Ole er hans onde ånd. På grund af Anders' udtræden af turneringen blev der ikke spillet andre partier i gruppe 1.


I gruppe 2 kører Svend Aage med klatten. Han vandt over Erik og fører nu gruppen med 3/3. Men lige i hælene er en overraskelse i form af Frank, der nu har 2½ efter lidt overraskende at have vundet over John. Jon tabte også overraskende til Henning Jakobsen, da han ikke fik regnet rigtigt med en tårnafbytning, der gav Henning afgørende terrænfordel i bondeslutspillet.


- Sigurd

Referat af 4. runde

2 afbud, så kun 4 partier blev afviklet - 1 i gruppe 1 og 3 i gruppe 2. 


I gruppe 1 var der ratingmæssigt topopgør mellem Henning og undertegnede. Og lad mig være hudløs ærlig på Hennings vegne... Det var ikke hans bedste indsats. Hans træk gik allerede fra træk 6 fra dårlige til værre, og for en gangs skyld så jeg det hele og spillede stort set, som jeg skulle. Dermed er det kun Brian, der teoretisk kan indhente mig, hvis han vinder sinde 4 sidste kampe, og jeg taber til Knud Ole.


I gruppe 2 udvidede Svend Aage sit plankeværk ved at vinde over Benjamin og Henning vandt over Flemming. Frank overraskede alt og alle... Ganske vist tabte han til en godt spillende Erik, men hans parti var det sidste, der var færdigt!!😜Det var nu mere Eriks fortjeneste, for Frank brugte som sædvanlig alt for lidt tid.


- Sigurd

Referat af 5. runde

Her mangler vi lige et referat fra en af de tilstedeværende...


Men undertegnede kan da lige referere fra runden med udsatte partier, hvor Benjamin vandt over Flemming, Jan og Brian spillede remis, og jeg vandt over Knud Ole efter at have vundet en bonde i midtspillet. Knud Ole bed ellers godt fra sig, og vi fik begge en ny dronning for en kort bemærkning, men den overskydende bonde blev alligevel afgørende til sidst.


- Sigurd

Referat af 6. runde

Vi afventer referat fra en af de tilstedeværende...

Referat af 7. runde

Vi afventer referat fra en af de tilstedeværende...


Men turneringstavlen fortæller, at Jon i gruppe 2 indhentede Svend Aage ved at vinde det indbyrdes parti. De 2 delte dermed 1. pladsen med 6/6.


I gruppe 1 blev der igen spillet 2 x remis, hvilket cementerede Sigurds 7/7 sejr yderligere. Der endte med at være 2½ point mellem ham og Jens på 2. pladsen.

LINKS

SPILLEDATOER

Tirsdag 7/2 2022 kl. 19.00

Tirsdag 21/2 2022 kl. 19.00

Tirsdag 28/2 2022 kl. 19.00 - afbudsrunde

Tirsdag 7/3 2022 kl. 19.00

Tirsdag 14/3 2022 kl. 19.00 - afbudsrunde

Tirsdag 21/3 2022 kl. 19.00

Tirsdag 28/3 2022 kl. 19.00

Tirsdag 4/4 2022 kl. 19.00 - afbudsrunde

Tirsdag 11/4 2022 kl. 19.00

Tirsdag 18/4 2022 kl. 19.00

PRÆMIER

Der vil være præmier til flg:

Gruppe 1:

Nr. 1-2

Gruppe 2:

Nr. 1-2


Præmierne vil i tilfælde af pointligestilling blive delt.

AFBUD

Afbud skal meddeles både turneringsleder

Sigurd Marthendal 93 95 79 63

og modstanderen senest kl. 17 på spilledagen. Afbud efter dette tidspunkt regnes som udeblivelse, altså som et ratet tabsparti. Det er afbudsgivers ansvar at aftale ny spilledag med modstanderen.


Afbud 1. runde


Afbud 2. runde


Afbud 3. runde

Benjamin - spiller mod Flemming tirsdag d. 4/4 kl. 19


Afbud 4. runde

Brian - spiller mod Jan tirsdag d. 4/4 kl. 19

Jon - spiller mod John tirsdag d. 4/4 kl. 19


Afbud 5. runde

Sigurd - spiller mod Knud Ole tirsdag d. 4/4 kl. 19


Afbud 6. runde


Afbud 7. runde


TURNERINGSLEDERE

Sigurd Marthendal (hoveddommer)

Jens Peter Petersen

ARKIV